Добре дошли в нашия магазин!
ПОСВЕТЕНИ НА ДЕНТАЛНОТО СЪВЪРШЕНСТВО
Категории

0

Вижте всички статии

Въпроси и отговори за RONDOflex plus 360 с д-р Артур Лукяненко от Санкт Петербург, Русия.

Въпроси и отговори за RONDOflex plus 360 с д-р Артур Лукяненко от Санкт Петербург, Русия.

 

 

 

д-р Лукяненко е специалист в частна стоматологична практика в Санкт Петербург. Той е референт и демонстратор за няколко стоматологични компании. Д-р Лукяненко е автор на образователни курсове по директни и индерекнти възстановявания (реставрации), работа с микроскоп (дентална микроскопия) и ръководи тези програми в цяла Русия. Повече от 3000 зъболекари са посещавали тези курсове. Току-що започна „Artur Lukyanenko on-line дентално училище“, което става много популярно сред специалистите.


CV

• 2012 г. - завършва с отличие Медицинския университет в Семей, Казахстан

• 2013 г. - Сертификат по обща дентална медицина (практика), Държавен североизточен медицински университет, Санкт Петербург, Русия

• 2013 г. - Сертификат по протетична стоматология, Държавен североизточен медицински университет, Санкт Петербург, Русия

• 2014 г. - Сертификат по дентална хирургия, Държавен медицински университет, Санкт Петербург, Русия

 

  Допълнителни квалификации:

 

• Гостуващ специалист, Университета на Куинсланд

• Член на Професионално Дентално Дружество (група/общност) „Елефатив”

• Член на групата АМС за млади лекари по дентална медицина (Член на младото стоматологично дружество AMC)


 

За кои индикации прилагате KaVo RONDOflex плюс 360?

 

Винаги използвам KaVo RONDOflex plus 360 за фиксиране на адхезивни зъбни конструкции (протези), а много често и за неадхезивно фиксиране. Прилагам и накрайника за временно фиксиране на протези и по време на директни композитни възстановявания преди създаването на хибридния слой. В някои случаи правя фиксиране на фасети без подготовка (грапавостта на повърхността (скреч) се прави с 50 µm прах).

Друго приложение на KaVo RONDOflex plus 360 е разширяване (уплътняване) на фисура с 27 или 50 µm прах за фина препарация. Същият прах се използва при приготвяне на емайла, както и премахване на повърхностен кариес преди възстановяване.

 

 

Колко често използвате KaVo RONDOflex plus 360 за екстраорални или по-скоро интраорални дейности?

 

Използвам KaVo RONDOflex плюс 360 за екстраорални дейности в редки случаи. Само ако зъботехникът не е предварително абразирал повърхността, тогава го правя сам. За интраорални дейности използвам RONDOflex всеки ден.

 

Кои са основните предимства на KaVo RONDOflex plus 360?

 

KaVo RONDOflex plus 360 е много надежден и едноставен инструмент. Лесно мога да го прикача и извадя от куплунга (KaVo MULTIflex) - това е голямо предимство.

Работи с вода и не консумира прекомерни количества прах в сравнение с конкурентите. Можете да завъртите канюлата на 360° и не е нужно да правите почивки, докато работите с различни повърхности.

Инструментът може да се управлява лесно в различна ос. Особено когато фиксирате фасети, можете да достигнете пространството между клампите (скобите), резултатът изглежда красив. Лечението е безболезнено, освен ако прахът не контактува с гингивата. В случаи на висока чувствителност обикновено използвам локална анестезия.


 

Случвало ли Ви се е да работите с подобен конкурентен продукт? Ако да, как бихте разграничили KaVo RONDOflex плюс 360 от конкурентните продукти?

 

Да, вече работих със сравними продукти на конкуренти, но техните продуктите са извън сравнение. Понякога няма вода, понякога инструментът консумира излишен прах. Някои продукти не могат да бъдат прикрепени към денталния юнит. Освен това те са неудобни за работа, тъй като понякога канюлата е много къса, а ъгълът на канюлата е недостатъчен, така че не можете да достигнете пространството между клампите (скобите). Също така много често се случва дюзите да се блокират с прах/запушат. Прекомерната консумация на пудра прави обработката твърде агресивна, а абразивните инструменти без вода са вредни. Когато използвате продукти на конкуренти, целият офис е покрит с прах. KaVo RONDOflex plus 360 също е много по-добър по отношение на ергономията.

 

 

Какъв размер на праховите частици (Кой размер на прах) (27 µm или 50 µm) предпочитате и защо?

 

Когато имам нужда от по-агресивна абразия, използвам 50 µm прах, за да постигна резултатите по-бързо и ефективно. Когато имам нужда от нежна абразия и микро текстура в дентина, използвам 27 µm прах. Контролирам праха с педала на крака и чрез промяна на разстоянието между зъбната повърхност и канюлата.

 

 

Какво смятате за сумата, която трябва да заплатите за KaVo RONDOflex plus 360? 

Не е евтин, но се компенсира за кратко време.

 

 

Каква е вероятността да препоръчате KaVo RONDOflex плюс 360 на колегите си? Класиране от 0 (= малко вероятно) до 10 (= много вероятно)

 

Определено 10 - препоръчвам KaVo RONDOflex плюс 360 на всеки семинар, майсторски клас или уебинар.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Нови продукти

Най-продавани