Добре дошли в нашия магазин!
ПОСВЕТЕНИ НА ДЕНТАЛНОТО СЪВЪРШЕНСТВО
Категории

0

Вижте всички статии

2 декември 2023 г. - Digital Dent Day, гр. София

2 декември 2023 г. - Digital Dent Day, гр. София

 

 

С голямо вълнение бързаме да ви споделим, че за втора поредна година организираме Digital Dent Day!


След големия успех на първото издание, на 2-ри декември 2023 г. в Интер Експо Център, зала Витоша, отново ще съберем водещи експерти в областта на дигиталната стоматология.
Очакват ви интригуващи срещи, информация за най-новите трендове и иновативни разработки в сферата на дигиталната стоматология.

 

 

 

  ЛЕКТОРИ:  

 

    

 

  PROF. LUCIO LO RUSSO  

С радост ви представяме първия от лекторите на DIGITAL DENT DAY 2023 – професорът по зъбно протезиране Lucio Lo Russo.
 

Кратка автобиография: 

Проф. Лусио Ло Русо е с диплома по дентална медицина и докторска степен в университета "Federico II", Неапол (Италия). В момента е професор по зъбно протезиране в Стоматологичния факултет на Университета във Фоджа; занимава се с фундаментални и приложни клинични изследвания, свързани с диагностика, лечение и рехабилитация на орални заболявания чрез прилагане на дигитални технологии. Публикувал е повече от 170 научни статии, повечето от които в престижни международни научни дентални и медицински списания.

 

Тема: „Интраорални сканирания на обеззъбени пациенти и свързаните с тях работни процеси за изработка на дигитални протези."
По време на лекцията ще бъдат разгледани практични съвети за сканиране, както и стратегии за сканиране на пълни арки без зъби. Въз основа на клинични случаи, стъпка по стъпка ще бъде извършен анализ на целия процес и ще бъдат сравнени различни работни процеси.
Ще се изведат ключови моменти, свързани със запис на съотношението на челюстта, подравняване на сканирания и дизайн на протеза, с включена индивидуализация.

 

  Д-Р РОСЕН ВЕНЕЛИНОВ  

Представяме ви втория лектор на DIGITAL DENT DAY 2023 - Д-р Росен Венелинов – специалист по естетична стоматология и кореново лечение.

 

Кратка автобиография:
Завършва висшето си образувание през 2000 г. във Факултета по стоматология - МУ Пловдив. Създава стоматологично студио Венелинов през 2001 г. Практикува ендодонтия от 2003 г., а естетична стоматология от 2004 г. През 2006 е поканен за член и учредител на Българско Ендодонтско Общество. Заедно с няколко колеги създават групата Приятелски кръг Естетика.

Д-р Венелинов е признат лектор, участващ в множество български и международни дентални форуми в страната и чужбина. Кариерата си като лектор започва през 2006, а през 2007 става лектор и opinion leader за България на фирмата GC - (Япония); на фирма Coltene (Швейцария) за ендодонтия от 2010 г. до 2011 год.
Статии на д-р Венелинов по теми свързани с естетиката, ендодонтията и цялостно реставриране на изтрити зъби са публикувани в множество български и международни издания.
Участва в разработването на инструменти за работа с композит с един от реномираните производители в САЩ – Paradise Dental Technologies, които създават по негов дизайн комплекта Dr.V - composite set.

 

Тема: "Естетика в дигиталната ера"
Д-р Венелинов ще говори за това как се постига естетичен резултат с помощта на дигиталните технологии – скенерът Trios 5 и софтуерът за дизайн на 3 Shape. Ще бъде разгледан пълният протокол, включващ лечение с фасети, корони и възстановяване на цяла уста. Какво ни е необходимо за начало? Фото документация, ситуационни сканове, захапка. Комуникация с лабораторията. Ще коментираме къде е разликата между диагностичния и работния wax-up и ефектът "Copy-Paste". Изборът на материал и фрезоване и на адхезивен цимент за фиксиране.

 

  DR. WERNER SCHUPP  

 

Кратка автобиография:

Роден на 24 февруари 1958 г. във Wissen, Germany. През 1986 г. завършва дентална медицина в University of Münster. Следдипломна специализация по ортодонтия 1987 - 1989 г. в катедра по ортодонтия, University of Münster.
Има собствена частна практика, като специалист по ортодонтия в Кьолн от 1990 г.
 

Член-основател и бивш президент на германския съвет по ортодонтия и орофациална ортопедия (GBO), в своята практика Dr. Werner Schupp има над 9000 пациенти, лекувани с Aligner Orthodontics (In-Office Aligner, Invisalign и други системи). Автор и съавтор е на множество книги в областта на ортодонтията.

Лектор в Медицински университет Innsbruck, Austria.
Президент на международната изследователска група „Краниомандибуларна и мускулно-скелетна медицина“.
Бивш лектор в University of Ferrara, Italy
Лектор във Факултет по стоматология, Медицински университет, Пекин, Китай.
Член на „Учени за бъдещето“ (S4F).


Тема: Имплементация на индивидуалните стойности от темпоромандибуларната става в дигиталната ортодонтия. In-house стандартни и 3D принтирани алайнери.
 

Лечението с In-house алайнери дава пълна независимост. 
Всяка стъпка от лечението се извършва в собствения кабинет и собствената лаборатория и е под директния контрол на ортодонта. Изборът на материали за алайнери (еднослойни, многослойни фолиа) или директно принтиран алайнер с материал на Graphy в различни дебелини и без 3D принтиране на модели.
Физиологичната кондиларна позиция може да бъде виртуално изчислена от индивидуалните данни за движение и ставно пространство, които се записват цифрово след сканирането (3shape), в този случай с помощта на DMD (Ignident. Определената физиологична кондиларна позиция се използва като начална позиция за лечение с алайнер. Индивидуалните данни за движение се прилагат и за непатологични темпорамандибуларни стави. Едва тогава може да се направи оклузална корекция с помоща на виртуалния артикулатор, съобразена с индивидуалното движение на ставата.

 

  DR. MATEUSZ SZKLINIARZ  

 

Кратка автобиография:

Д-р Mateusz Szkliniarz е лектор и водещ на семинари по радиология, по-специално за CBCT и използването му в стоматологията, на конференции като: New Horizons of Dental Radiology, PASE, BSSO, 8th International Symposium on Physical Diagnosis and Physiotherapy in Dentistry and Medicine, DaysFORdentists, както и на семинари, организирани от DEXIS и KaVo Dental Poland. 

 

Тема: Диагностика, планиране на лечението и дигитален работен процес в отворено софтуерно решение „All in one“ в стоматологичния кабинет. 

 

Със своята презентация д-р Mateusz Szkliniarz ще ви вдъхнови да работите със съвременните технологии за образна диагностика, като стъпка по стъпка ще преведе участниците през прости, но ефективни 2D решения, усъвършенствана диагностика за CBCT и iOS сканиране, до планиране на импланти и проектиране на хирургични шаблони. 

 

Не пропускайте това интригуващо събитие и бъдете в час с най-новите тенденции в областта на дигиталната стоматология!

 

Купи билет сега!

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Нови продукти

Най-продавани