Добре дошли в нашия магазин!
ПОСВЕТЕНИ НА ДЕНТАЛНОТО СЪВЪРШЕНСТВО
Категории

0

Вижте всички статии

ТЕНДЕНЦИИ В ДИГИТАЛНАТА СТОМАТОЛОГИЯ - 2022 г.

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

 
???? Водени от предизвикателствата, пред които ни изправи животът в условията на пандемията от COVID-19, през 2021 г. се случи значителен напредък в дигитализацията на практиките и той ще продължи и през 2022 г.⬇️:
1. Надпреварата за дентални платформи управляващи практиките започна:
Системата за управление на практиката ще остане крайъгълен камък на дигиталната клиника, но всички големи компании за дентални технологии вече предлагат или стартират платформи. Въпросът е кой е в най-добра позиция да спечели?
2. Интраоралното сканиране ще продължи възходящата тенденция:
Поръчките на интраорални скенери драстично нарасна през 2021 г. Това ще продължи и през 2022 г. Проникването на тази технология вече достига 30-35% в САЩ и на утвърдените пазари. Наблюдава се също много бърз растеж в броя на случаите на IOS, които стимулират дигитализацията в цялата клиника, лаборатории и в работните процеси.
3. 3D принтиране и материали:
3D принтерите са другият много търсен артикул в дигитализацията. Истинската промяна носят материалите за 3D принтиране. Всеки ден се пускат нови и подобрени материали. Задвижвани от новите материали за печат, 2022 г. най-вероятно ще бъде годината, в която ще видим 100% 3D отпечатани крайни протези, което със сигурност ще повлияе на пазара на конвенционалното протезиране. В крайна сметка всички индикации имат потенциал да бъдат 3D принтирани и основен въпрос е колко дълбоко 3D принтерите ще успеят да навлязат?
4. AI (изкуственият интелект) е тук:
2021 беше годината, в която AI най-накрая остави своя отпечатък върху CAD/CAM. 3Shape Automate, нашето решение, което позволява сканираните обекти да бъдат качени в облак и след секунди да получите готов дизайн на 100% проектиран с помощта на AI. Ще има много повече AI през 2022 г. AI прави компютрите по-интелигентни и хората по-бързи във всички приложения в цифровата стоматология.
5. Алайнерите и протезите, които се адаптират бързо:
Козметичната (естетичната) стоматология, Clear Aligners ще продължат да тласкат дигитализацията напред, водени от потребителското търсене.
"Виждаме, че 3Shape е изключително добре позициониран, за да управлява и допълнително ускорява тези тенденции", споделя още Rune Fisker, 3Shape SVP Product Strategy.
Всички CAD/CAM решения, които предлагаме, вижте тук: https://dentatechnica.com/category/200/cad-cam.html
Национален телефон: 07001 23 23

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Нови продукти

Новини

СВОБОДНИ ПОЗИЦИИ
ВИЖТЕ СВОБОДНИТЕ ПОЗИЦИИ ТУК!